Friday, December 23, 2011

Gingerbread cookies and castle.

It's already the season to make Gingerbread cookies. I make a huge batch of dough for cookies, gingerbread house, train, castle, cars and whatever else I wanted.

我が家のシェフとジンジャーブレッドクッキーを作ります。もうこんな季節。こんなに?と思うくらいたくさん作って、子供達はクッキー、私はジンジャーブレッドハウス、汽車、車、お城・・・思いつきで遊びます。

 I bought a mini cutter last year.  I love these bite size cookies.
去年買った小さなカッター。いいかも。一口サイズのクッキー。


Out of oven, in this guy's mouth.  He calls it "tackie" instead of cookie.
焼き上がりが冷めたとたんに、ルーサーのお口へ。クッキーをかたくなに「タッキー!」と呼ぶ彼。

Okay, now I decided to build the Cinderella castle of Disney World in Florida!  That was my goal...
I use a plastic wrapped wine bottle to roll out the dough.  I don't have a rolling pin, and I don't want it in my small kitchen storage.  A wine bottle works wonderfully.  For the castle towers, I made a tube with parchment paper over foil, then wrapped the cookie dough.  And, baked seem side down.  It worked.

今年はフロリダのディズニーワールドのお城にしよう。行ったことないけど、お城の中でも女子力満点のはず。アマリが喜ぶはず!
ローラーを持っていないので、ワインの瓶にサランラップを巻いて生地を伸ばします。収納の邪魔になるだろうから、この先も買うことはないと思うローラー。ワインの瓶で十分上手にできます。タワーになる部分は、アルミホイルで筒を作って、それにパーチメントペーパーを巻いた上に、クッキーの生地を巻きつけて切れ目を下にして焼きます。


Icing.  I love it.  I can sit there for good two hours for just drawing lines.  I wish I could...
大好きなアイシング。 ずっと座って線を描き続けたい。

Here it is...  Since I put everything in a glass cookie jar, it rather looks like a German town, not a fancy castle.  Darn it!
できた・・・誰かさんから守るために、大きなガラスの入れ物にすっぽり入れたら、お城じゃなくなちゃった。中世の街になってしまった。あーあ。
 

No comments: