This gourmet hamburger dinner was for Amalie's graduation from kindergarten. I think what the kids and Ryan really want is junky fast food hamburgers, fries and ice cream cones from the local ice cream stand. I'm sorry you guys. It's not happening. Tonight's dinner was hamburgers from a block of good, lean beef which I ground by hand; cheddar cheese; grilled onions, garlic and mushrooms; tomatoes; pickles and Romain lettuce on top of a homemade bun made from scratch. The fries were oven baked with only a tablespoon of olive oil, coated with sea salt and rice flour. I made carrot, cucumber and celery pickles for a side dish. The strawberries were from our garden. It was soooo good. What's so great about this is it's much less guilty feeling eating hamburger and fries. Although, I love Fuddruckers...
アマリの卒園式でした。と言ってもすでに義務教育なので、これからも5年生まで同じ校舎に通うのですけど。読み書きや算数が出来るようになったり、お友達と楽しく過ごしてきたアマリを見て感動続きの一年でした。卒園、おめでとう!
今日のごはんはリクエストに応えてハンバーガーとフレンチフライ。本当の本当は、子供達も夫も外食して、そのまま近所のアイスクリーム屋さんでアイスクリームコーンを食べたいのでしょうが、おうちごはんです。私が外食嫌いでごめんね、みんな。なので、徹底的にグルメなハンバーガーにしてみました。ロースト用の大きな牛肉の塊り(3日間、塩糀とコショウにつけて置きました)を良く切れる包丁でミンチにして、ハンバーグを焼き、ちょっといいチェダーチーズを乗せて、玉ねぎとにんにくとマッシュルームをバターでゆっくり炒めて、バンも焼きました。フレンチフライはジャガイモに大さじ一杯だけのオリーブオイルと沖縄の雪塩と米粉をまぶしてオーブンで焼き、お野菜と塩糀でピクルスも作って、デザートは、お庭から摘んだイチゴとティラモックのミント・チョコレートアイスクリームです。
ご覧の通り。おいしかったねー。
こっちもボケボケですが、 さすが男の子。小指たってますけど。
I'm so proud of her. A year ago, she couldn't even read or write, add or subtract numbers, and she was super shy about talking with people. Today, she read her "what I want to be when I grow up" composition in front of her classmates and their parents. She made tons of friends, and her teacher even told us she has great dance moves. Although I want her to forever be my baby, she is growing. WOW! Congratulations, Amalie!
よくがんばったね。本当は、もう少しだけママのベイビーでいてくれてもいいんだけどな。
1 comment:
卒園おめでとう☆アマリーちゃん!
いつの間にか立派なお姉さんになりましたね。
日本で会うのが楽しみ♪
Post a Comment