So, I've been making pizza over and over until I got this recipe. It's so good, except I can't get the same bottom crust as a wood burning oven would make, but it's great enough for homemade pizza. Here is the recipe for two medium size pizzas.
2 1/4 c all purpose flour
1/2 c bread flour
1 tsp salt
1 tsp sugar
2 TBS olive oil
1/4 tsp dry yeast
1 7/8 c water
Kneed this dough, and then let it sit in an airtight bowl in a warm area at room temperature for at least 8 hours. It is very soft dough, so it is a little difficult to shape the pizzas. I use more flour when I shape them. Bake it on a preheated pizza stone at 500° for 11 minutes.
This one is basil paste, sun-dried tomatoes, artichoke, green olives and mozzarella. The other one is pepperoni, green olives and cheddar cheese on a tomato based pizza.
mmmmm, Yum! I wanna eat one right now.
「何食べたい?」と聞くと、いつも一番に帰ってくるのが、
「ピッツァ!」。
ポートランドにも有名なピザ職人さんのお店が何軒かあるんだけど、子供を連れてわざわざ出かけるのも面倒だし、やっぱり高級品のお値段なので、
立て続けに何枚も焼いて、研究してみました。
そして、できました。
形は不細工だけど、すっごくおいしいピザ。
レシピを書いておきます。(アメリカの1カップは240ccなので、全てccにしています。湿度もオーブンも色々と違うので、日本で同じものが作れるかは自信がないですけど。)
薄力粉 540cc
強力粉 120cc
塩 小さじ1
砂糖 小さじ1
オリーブオイル 大さじ2
イースト 小さじ1/4
ぬるま湯 220cc
全部混ぜてこねて丸めてボールに入れてラップをして、そのまま室温で8時間以上置く。家は寒いので、少し暖かいところで。
柔らかい生地なので整形するときはたくさん打ち粉をして手早く伸ばします。私は空中で、手で伸ばします。ちょっと大変です。
オーブンをありったけ高温(家のは260度)にして、ピザストーンも温めておきます。大やけどに気をつけながら、熱々の石に乗せて11分焼いてできあがり。
これはペパロニ、グリーンオリーブとチェダーチーズのピザ。 トマトベースです。
こっちは、バジルベースのアーティチョークとサンドライトマト、そしてモッツァレラチーズのピザ。サンドライトマトが焦げ焦げです。
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