Friday, February 06, 2009

New Diet

      okara(ground soybean)salad / おからサラダ
So, I found out why I don’t loose weight easily for how much I work out and not eating. It was the ‘not eating’ part. I guess my body was (hopefully) storing fat cells instead of not burning. The hormone replacement treatment is effecting it too. So, I found this diet from a Japanese national TV program. For each meal; eat 2 kinds of protein, 1 kind of carbohydrate, and choose potatoes and beans or half of fruits, and I can eat vegetables as much as I want. Each meal has to be 400 cal, so only half of table spoons of oil, and less sugar. I have been doing this for a week. Of course, I still eat chocolate, but I don’t crave for food as much as I was. I don’t need to make trips to the kitchen and snack bit by bit all day. I don’t know how it works. I’m scared if it will make me chunky. I never eat this much protein in my life. I hope it turns off the switch in my brain that controls fat cell storage.


NHKのためしてガッテンの’低カロリーダイエット・失敗と成功の分岐点’をみた母から「これぞむうちゃん。」と興奮してスカイプしてくるので、新しいダイエットを始めました。人生こんなに食べた事がないというほどのプロテインを摂取しております。お肉はもともとあまり好きではないので、最近大豆を食べています。大豆をお水にひたして火を通して、おからと豆乳を作って毎日食べています。これは、目からうろこ。昨日なんて豆乳を温めていたら、なんと湯葉が出来てきたので、作り続けて夜ご飯にわさびとお醤油でいただきました。お豆腐屋さんのようにカスカスなおからは出来ないけれど、これはこれでとってもおいしい。低カロリーダイエット、ムキムキになってしまったらどうしよう。本当に、体重が落とせるのか少し心配です。

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