Since then, this christmas, I made the first royal icing sugar cookies. It's not tasty, but it was FUN! Oh, my gosh. It was an eye opening experience. I was up till 2 am, and had so much fun. I LOVE DOING ICING.
アメリカのどぎついお砂糖のアイシング。ケーキにもクッキーにも何のためらいもなく使う着色料とお砂糖。そして生クリームではなく、ショートニング。何年か前にスターバックスでどんなものかと買ってみたはいいけれど『毒!』と思い、とっさに捨てたのを思い出します。いまだに、かなりの抵抗がありますが、海璃様のご要望により、初めてのロイヤルアイシングクッキーをつくってみました。せめて、全て家にある材料で手作りで。それが、目からうろこ。楽しいのなんのって。気がついたら夜中の2時まで集中して作っていました。もっと、上手になりたいな。
I made some real good cookies from a Japanese pastry recipe. It has ground almonds, and it does make the cookie so crumbly and delicate. Amalie calls them adults cookies.
シュガークッキーはおいしいとは言えないので、普通のクッキーも作りました。アーモンドをフードプロセッサーで粉にして生地に練りこんであります。香ばしくて、さくさくな出来になります。海璃いわく、大人のクッキー。
No comments:
Post a Comment