Sunday, December 27, 2009

Royal Icing

When I first moved to the U.S., even until now, I couldn't believe how much icing American love. Besides the icing is severaly tinted with food coloring additives. When Amalie first asked for a crazily colored coated sugar cookie at the Starbucks, after she was done, I took a bite of the leftover, and I tossed it because it was not even a buttely, sweet cookie. It tasted like old sugar.

Since then, this christmas, I made the first royal icing sugar cookies. It's not tasty, but it was FUN! Oh, my gosh. It was an eye opening experience. I was up till 2 am, and had so much fun. I LOVE DOING ICING.

アメリカのどぎついお砂糖のアイシング。ケーキにもクッキーにも何のためらいもなく使う着色料とお砂糖。そして生クリームではなく、ショートニング。何年か前にスターバックスでどんなものかと買ってみたはいいけれど『毒!』と思い、とっさに捨てたのを思い出します。いまだに、かなりの抵抗がありますが、海璃様のご要望により、初めてのロイヤルアイシングクッキーをつくってみました。せめて、全て家にある材料で手作りで。それが、目からうろこ。楽しいのなんのって。気がついたら夜中の2時まで集中して作っていました。もっと、上手になりたいな。

I made some real good cookies from a Japanese pastry recipe. It has ground almonds, and it does make the cookie so crumbly and delicate. Amalie calls them adults cookies.

シュガークッキーはおいしいとは言えないので、普通のクッキーも作りました。アーモンドをフードプロセッサーで粉にして生地に練りこんであります。香ばしくて、さくさくな出来になります。海璃いわく、大人のクッキー。

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