Tuesday, August 07, 2012

My No Kneed Bread

3c bread flour
1/4tsp yeast
1tsp salt
11/2TBS sugar
170ml water

1.Combine all ingredients in a big bowl until it gets mixed.
2.Wrap with plastic wrap, and let it sit for 12 to 16 hours.
3.Pour into dusted baking pans, and dust with flour.
4.Cover with a clean dish towel, and let it sit for 2 hours.
5.Cover with foil (or if you have a cast iron pot with a lid, it works the best), then bake it at 500゜for 25 min, then uncovered for 10 min.


お家でできる窯焼きパン。

強力粉 720cc
イースト 1/4
塩 1tsp
砂糖 11/2
水 170ml

1.大きなボウルに全部入れて、ヘラで全体を混ぜる。こねなくて大丈夫。
2.ラップをして、今なら室温で12時間から16時間寝かせる。
3.焼き型に粉をふって、流し込む。上からも粉をふる。
4.きれいなフキンをかけて2時間寝かせる。
5.アルミホイルで蓋をして(ルクルセなど蓋つきのお鍋があればそれが一番)、250゜(家のオーブ ンの最高温度なので)で25分焼き、蓋をとって好きな硬さになるまで焼く。私は柔らかめ(といっても固め)で10分焼きました。

キャストアイロンのお鍋で焼くと、もっと本格的に窯焼きパンになります。でも、これで十分。おかずのキャベツと豚肉、そしてクリームチーズをごろごろのせてガブリ。いつもと少し違うパンです。



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