Friday, April 27, 2012

I miss Japanese bread.

ジャムを作ったついでに、パンの事も。
日本を離れて15年、一番恋しいのはパン。最寄の駅ビルにあるパン屋さん。トレイに取ってお会計してもらうスタイルのあのパン屋さんのパンやサンドイッチが恋しくて、恋しくて、恋しくて、自分で焼きだして、ホームベーカリーも買い換えたりして、やっと、出会えました。きっと、これが日本の食パンという味に。感激。

Do you know what I really miss about living away from Japan?  Bread!  What I miss most is bread and pastries from Japanese bakeries.  The bread is very moist, sweet and soft.  For 15 years, I searched bakery after bakery to find something similar.  I even bought a Cuisinart bread machine, and I tried all kinds of recipes, but none of them were even close.  However, finally, here it is.  After the Cuisinart bread machine broke down, we invested in a little nicer one by Panasonic.  I found the Japanese recipe online.  I had to adjust a few things for this climate; but now, I can make different types of Japanese bread. 

Our basic white bread for toast.  Ryan uses this for his daily sandwich.


Just baked.  It's still warm.  So soft. 
 
焼きたて。ふっわふわでおいしいー。カロリーは高いけど、本当のバターをつけていただきまーす。
Can he breath?  He ate two pieces of inch thick bread.
おい、大丈夫かい?超厚切りのパンを次から次へ。結局2枚分平らげてました。

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