Saturday, April 27, 2013

Living with Cancer vol.18 - sprouted brown rice & quinoa.

I want to be healthy.
Along with my daily exercise, I started eating sprouted brown rice.  There is a controversy that arsenic can be found in rice, but as long as we live on this earth, there is something toxic in everything...I believe.  Anyway, brown rice seems good for detoxing my body (brown rice can reduce radioactive substances from the body), but for an anemic person like me, it's better to get sprouted brown rice. 


It's very simple to make sprouted brown rice.
I wash them, and I soak them in water for two to three days, changing the water morning and night. 

発芽生活始めました。
まずは、発芽玄米。
玄米には、放射性物質を体から排出してくれる作用があるみたいです。でも、いっしょに鉄分も排出してしまうので、貧血の人には発芽玄米の方がいいんですって。

作り方は、とっても簡単。玄米をさっと洗って2,3日水に浸しておくだけです。毎日、朝と夜に水を取り替えています。そしたら、ほら。芽がふくらんできた。

Here are the sprouts. 
Living!
 

I also add some quinoa.
The are supposed to be more nutritious.


栄養満点のキヌアも混ぜてみます。
芽、でてきました。

These are quinoa sprouts.  (with brown rice)


I feel a little sad and guilty for cooking and eating something living, almost the same feeling for eating meat.  Tastes great though ;)

ご飯を炊くときも、いただくときも、なんだか申し訳ない気分になってしまいます。生きているものをいただいているんですよね。
ありがとう。いただきまーす。


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