Wednesday, June 05, 2013

sparkling apple-lemonade.

プハー。最高!

yeehaw!   soooo good.

ただ今、ポートランドではローズフェスティバルが開催中なんですけど、今日はアマリが一輪車でジュニア・ローズパレードに参加してきました。 30度近くの中、2kmちょっと漕いでいました。弱音ひとつ言わないでひたすら楽しむアマリがとても素敵に見えました。子供たちはスクールバスで学校に帰るんですけど、私達は車に戻らなきゃ行けないので合計6km、歩いてきました。

Amalie rode a unicycle for the junior rose parade today.  It was 85 degrees, and they rode 1.5 miles!  I was so proud of her for not complaining or whining any bit, and she finished it with a huge smile.  After we sent the kids to the school bus, we had to go back to our car, so we walked another 1.5 miles or so...  


ヨーグルトに入れて食べているリンゴ酵素ドリンクです。
レモンを絞ってサン・ペレグリノで割ってリンゴレモネードサイダーにしてみました。

The drink I made is sparkling apple-lemonade with homemade apple syrup.
Nothing is better than this:)


リンゴ酵素はね、オーガニックのリンゴ2つを皮ごと種ごとさいの目に切って、お砂糖を全体にかぶるくらいにまぶして、さらに上にもたっぷりお砂糖をかぶして室温に置いておくだけ。

In April, I started this.  It's 2 chopped organic whole apples with same amount of sugar.  Leave this in room temp.


次の日。

The next day, it's already getting syrup-like.


I think it took me about 10 days in cold spring weather.  Apples get light and spongy, and the syrup becomes golden brown.  Then, it's done.  



このまま、リンゴがすかすかになるまで置いておくと、りんご丸ごとのシロップができます。お料理にも使えるし、お湯で割ってホットアップルにしたり、こうやって冷たくいただいたり、大活躍です。

でも。
リンゴレモンがおいしすぎて、何にも考えずにこんな事になってしまいました。これじゃ、お料理には使えないですね・・・。

Apple-lemonade starter.
I can make hot or cold apple-lemon anytime!



Well, I'm exhausted!
Dinner was lasagna from Costco, some salad, and steamed artichoke.  Sorry husband and the kids.  Oh, actually they love this kind of store bought food... Amalie didn't touch her lasagna, and ate everything else.  We asked what's wrong with the lasagna, and she answered it is her desert:)   And, this guy.  He was done before I sat down.

それにしても、疲れたー。ごはんも、コスコのラザニアでごめんね。
あとは、サラダを2種類作ってアーティチョークを蒸しただけ。焼きたてのパンもあったな。でも実は夫と子供達、こういう買い食いが大好きなんです。ラザニアに全く手をつけないで他のものばかり食べているアマリ。「どうしたの?」と聞くと、「デザート。」なんですって。
そして、この男子。私が席に着く前に食べ終わっていました。^^

No comments: